18-05-09

Kunstenaar FRANCESCO LUCIDI

Francesco Lucidi

 francesco lucidi

Francesco Lucidi – afkomstig uit de Regio Marche – is een beeldhouwer die met brons kiest te werken, in een eigen atelier, die hij gedeeltelijk tot wasgieterij heeft omgevormd.

 

Voortdurend strevend naar het versoepelen van de vormen van dit zwaar materiaal versterkt hij zijn technische vaardigheden, die hem toelaten (met uitgeverij Hoepli) het eerste Italiaanse essay over artistieke smelterijen te publiceren (na deze van Benvenuto Cellini).

 

In het uitdrukken van een “intense plasticiteit” aan zijn vrouwelijke figuren slaagt hij erin het rustgevend evenwicht van een lyrische en lichtgevende eenvoudigheid weer te geven, kenmerkend voor hart en hand van deze beeldhouwer. Bovendien hebben continue artistieke opzoekingen hem laten evolueren van het figuratieve naar de abstracte vormen van zijn werken “Vuduri”. Hierin gaat de kunstenaar het innerlijke ‘ledigen’ om zo plaats te laten aan het omhulsel.

 

Op dit moment verkiest Lucidi in zijn werken de nadruk te leggen op bas-reliëf, door brons en steen te vermengen. Hiermee schetst hij het beeld van een verdraaide wereld; een ‘antieke’ wereld die onherstelbaar is verloren en die hij aanziet als een Archeologische vondst. De werken bezitten een archaïsch gevoel, waarbij het licht de oppervlakten accentueert en iets ‘fan-tastisch’ meegeeft aan het verloop van zijn nooit-te-glad gepolijste vormen.

 

“…Francesco Lucidi beheerst een diep kenmerkende uitdrukkingskracht, geselecteerd volgens herkenning– en ontdekkingselementen die hem onmiddellijk laten herkennen. De vakkundigheid in het spelen met plezante illusies en onverwachte revelaties zijn elegant, delicaat en discreet…en daarom zijn zij verleidelijk.” (Andrea Romoli)

 

 

 

 

 

 

Francesco LUCIDI

Is woonachtig te San Benedetto del Tronto (AP) in via Liguria 6 –

Tel. en Fax : +39 0735 85705.

Atelier en artistieke gieterij : Via dei Pioppi 14 – San Benedetto del Tronto (AP)  - Tel. : +39 333 6435321

E-meil : lucidiarte@tiscali.it

 

08:53 Gepost door Per il comitato in CULTURA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.