18-05-09

kunstenaar EMIDIO STURBA

Emidio Sturba

 

 

‘Belichte materialen om het geleefde te herroepen’

 

 

Bijna vervaagt de grens tussen materie en licht op het moment dat materiële elementen – zoals albast, staal en draverijen – bevallige vormen aannemen. De voorwerpen die Emidio Sturba voorstelt in zijn catalogus gebruiken het licht om sierlijk te schijnen, maar worden zelf ‘licht’ in het spel van weerspiegelingen, oppervlakten, verbindingen, doorschijnendheid en aaneenschakelingen.

 

De veelzijdige en uiterst originele productie van Emidio Sturba wordt gekenmerkt door zijn elegante beweging in de vele vormen, waarin de waarden van afwerking en het systeem van figuren geraffineerde en elegante kunstwerken tot leven brengen. Alsook vertoont zijn productie de welgekende stijlen uit de klassieke en hedendaagse kunst, die hij een eigen identiteit geeft door het herhalen van gewelfde vormen, het vermengen van meerdere materies en zijn symbolische insnijdingen.

 

Archaïstische   figuren en vooruitstrevende oplossingen versieren de composities met een opmerkelijke charme, evenwicht en afstand, en dus zo kosmische bewegingen en menselijke daden benadrukken. Zijn technologische koppelingen scheppen een tafereel van geometrisch afgemeten vormen, waarmee de kunstenaar delicten tegen natuur en menselijkheid aanklaagt.

 

Het symbolisme, gebruikt om de bewegingen van het lichaam en de overgave van de geest aan te duiden, leidt men af uit zijn ornamentele versiering. Sturba schenkt de kunstwerken een sobere moderniteit en zijn geëngageerde inrichtingen een artistieke aura.

 

De betoverende en statische elegantie is betekenisvol gebruikt om uiting te geven aan edelmoedigheid tussen de mensen, ontwrichting van de natuur, achterbakse verleiding, passionele liefde, fascinerende kwelling, bevallige beweging en niet te vergeten de religieuze betrekking.

 

Sturba’s kunstwerken, gehuld in een iconisch eenvoud, doen de mensen zien hoezeer de wereld dient te worden gerespecteerd, de liefde opgehemeld en het Goddelijke geëerd. De schijnbare onverschilligheid van de kunstwerken duwt u, als kijker, tot een aanvullende affectieve beleving.

 

Emidio Sturba

Geboren: Civitella del Tronto (TE) op 06 oktober 1955

Woonplaats: te San Benedetto del Tronto (AP) via della Pizzarda, 35

08:50 Gepost door Per il comitato in CULTURA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.